sunnuntai 18. elokuuta 2019

Retket

Kirjoitin tässä ylös kesän aikana tekemiämme retkiä. Jäin miettimään, että miksi teen niin. Olen antanut listan valvovalle opettajalle joka vuosi. Syynä tähän se, kun tyttäreni jäi kotikouluun niin minulle sanottiin, että sitten ette poistu kotoa ollenkaan. On totta, että kun tyttö kävi koulua niin arkena emme voineet retkeillä, kun hän ei koulupäivän jälkeen jaksanut mennä minnekään.
Mutta kun tyttö jäi kotikouluun niin jos ollaan oltu useampi päivä kotona niin kysyy, että voitaisiinko mennä johonkin. Kirjaan listaan myös mitä kulkuvälinettä olemme käyttäneet. Tämä johtuu siitä, että yhdessä vaiheessa tytöltä kysyttiin, että oletko koskaan ollut raitiovaunussa? Mihin tyttö kyllä vastasi, että olen, mutta siitä jäi sellainen tunne, että kuvitellaan meidän olevan vain kotona eikä koskaan menevämme mihinkään. Ja käytämme kyllä aika usein autoa, mutta kyllä myös julkisia kulkuvälineitä. Ja kun tytön ensimmäinen hoitotaho oli Meilahdessa niin sinne en lähtenyt autolla vaan sinne kuljettiin julkisilla, joten tyttäreni on kulkenut useampaan kertaan ratikalla pienestä pitäen.
Viime vuonna aloin merkitsemään listaan myös uudet retkikohteet, kun tyttäreni toki käy mielellään vanhoissa tutuissa paikoissa, mutta haluaa myös tutustua uusiin. Ja jotenkin helposti autistisesta henkilöstä näyttää tulevan mieleen, että tykkää tehdä vain samoja asioita uudelleen. Olemme neljän kuukauden aikana käyneet 15 uudessa paikassa. Tuohon toki laskin myös Irlannin matkan kohteet, kun siellä emme olleet käyneet aiemmin. Toki mahdollisuuksien mukaan yritän valita sellaisia aikoja retkille, että siellä ei nyt ihan tungosta ole. On kyllä myös kokeiltu käydä esim messukeskuksessa, mutta siitä retkestä tuli lyhyt runsaan ihmismäärän vuoksi.
Olemme tänä kesänä tehneet paljon mukavia retkiä sekä luonnossa että museoissa. Ylin kuva on Tukholman Skansenin pienoismallista, seuraava Pitkäkoskesta, minkä lähellä kävimme suunnistamassa kiintorasteilla, sitten on Kansallismuseo, missä kävimme ystäväperheen kanssa ja viimeisenä kuva Lappohjan rannalta, mistä tyttö löysi paljon simpukoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti