torstai 26. heinäkuuta 2018

Valoisuus

Tyttäreni on tässä kahtena aamuna ensimmäiseksi avannut oman huoneensa verhon. Yleensä siellä on pimennysverho kiinni koko päivän. Olemme olleet paljon kotona näiden helteiden aikana, kun meillä on onneksi ilmalämpöpumppu, jolla saamme sisäilman pidettyä viileämpänä. Tyttö onkin paljon puuhaillut itsekseen. Tuossa parin päivän aikana piirsi listan eläimistä ja lisäsi tuon väkäsen jokaisen viereen. Lista kuvaa kuulemma sitä, että mitkä eläimet hän osasi piirtää. Ja tapansa mukaan piirrokset ovat todella pieniä, siksi kuvassa myös kynä kertomassa minkä kokoinen tuo paperi oikein on tai itseasiassa tyttö piirtää mieluummin kartongille kuin paperille.
Parina päivänä jatkoimme tytön sanakirjaa. Eli tyttö leikkaa lehdistä sopivia kuvia, mitkä minä liimaan vihkoon ja sitten tyttö etsii tabletilla sanakirjasta sanat englanniksi ja ruotsiksi, minä toimin kirjurina, koska tyttö on sitä mieltä, että hänen käsialansa ei ole riittävän siistiä. Vaikka itseasiassa kirjoittaa todella siististi, mutta käsin kirjoittaminen on hänelle työlästä niin olen ollut tyytyväinen työnjakoomme. Hän kuitenkin harjoittelee suomeksi sanojen kirjoittamista tabletilla, kun etsii käännöksiä. Neuropsykologisissa testeissä tulikin esille edelleen suuret haasteet kielellisissä taidoissa ja juuri kirjoittamisessa on eniten hankaluutta. Kaksoiskonsonantit sekä jotkin äänteet ovat vaikeita. Sekoittaa usein t/d ja n/m silloinkin kun sanelen hänelle kirjaimia, ne kuulostavat niin samalta.
Kun käymme naapurista hakemassa koiraa kävelylle niin tyttö ihailee siellä olevaa lokerohyllyä, missä on pieniä esineitä. Kysyi, että voisiko meillekin hankkia sellaisen? Muistin, että olin muutama vuosi sitten hankkinut lokerohyllyn, mutta silloin se ei tyttöä kiinnostanut. Nyt kävin sen hakemassa varastosta ja tyttö kysyi, että saanko maalata sitä. Minäpä sitten hain hänelle maalit ja pensselit. Minua ei projektissa tarvittu muuhun kuin pensseleiden pesuun värin vaihtuessa. Ja hyllystähän tuli todella hieno! On näköjään tehnyt hyvää tämä kiireetön kotona oleminen vaikka tyttö onkin välillä kysellyt, että koska mennään jonnekin. Ulkona on valoisaa, mutta niin näyttää olevan tytön mielessäkin tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti