torstai 27. syyskuuta 2018

Jumit

On asioita mitä tyttö ei pysty tekemään. Hän ei osaa varsinaisesti sanoa syytä siihen miksi ei pysty. Hän on pitkään halunnut kirjoittaa vain isoilla kirjaimilla sekä käsin, että tietokoneella kirjoitettaessa. Olen kyllä huomannut, että kun teen hänelle sanaristikoita niin jos mallisanat on kirjoitettu pienellä niin kopioi ne myös pienellä, mutta jos kirjoittaa itse niin käyttää vain isoja kirjaimia.
Tällä viikolla teimme esitelmää tietokoneella ja hän katsoi mallia kaksi vuotta sitten tekemästämme esitelmästä, minkä minä olin kirjoittanut ja käyttänyt isoja sekä pieniä kirjaimia niin hän halusi tehdä sen samalla tavalla. Illalla hehkutin miehelle, että opettelimme tytön kanssa miten tehdään tietokoneella iso kirjain lauseen alkuun. Tuli olo, että useimmat eivät varmaankaan olisi ymmärtäneet tätä iloa tästä asiasta.
Joskus jumit ovat myös hyödyllisiä. Viime aikoina tyttö on itse keksinyt tekemistä itselleen. Teki pieniä lappuja, mihin piirsi eläimen kuvan sekä jalan jäljet. Jalan jäljistä etsittiin mallikuvia internetistä. Lastenohjelmasta sai idean juhlahattujen tekoon. Kun idea on hänen jaksaa sinnikkäästi tehdä asian loppuun ja nykyään on mahdollista jatkaa sitä myös seuraavana päivänä. Pari viikkoa sitten annoin tytölle tehtävän kerätä lehtiä ulkona. Ajattelin, että jos muutama lehti löytyy kävelylenkillä niin hyvä, mutta lopulta meillä oli pussillinen lehtiä ja niistä tehtiin hieno asetelma pahville. Tyttö tykkää kovasti Halloweenista ja halusi lisätä tekstin siihen sekä kysyi, että osaanko piirtää sieniä niin nekin lisättiin teokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti