perjantai 25. tammikuuta 2019

Nakkikeitto

Teimme tänään tytön kanssa nakkikeittoa. Nakkikeittoon saa nykyään laittaa myös porkkanaa kunhan hänen lautaselleen ei niitä tule. Tyttö syö porkkanansa raakana. Hän on jo useamman vuoden ajan osallistunut nakkikeiton valmistamiseen. Tänään hän kuori porkkanoita ja pilkkoi nakit. Hän on itse keksinyt, että kun ainekset laittaa kauhan avulla kattilaan niin kuuma liemi ei roisku.
Tyttäreni syö yleensä vain ruokia missä ruoka-aineet ovat erikseen, poikkeuksena ovat tämä nakkikeitto ja lihaliemeen tehty makaronilaatikko. Tytön syöminen on ollut haastavaa pienestä pitäen. Audiofoniatrisella osastolla sanoivat, että on harvinaisempaa, kun lapsi tykkää kovasta ja karkeasta ruuasta. Tämä ilmeisesti johtuu tytön aliherkästä tuntoaistista. Hän söi aiemmin vain näkkäriä ja murot syö edelleen ilman maitoa. Muistan vieläkin, kun päiväkodissa kerran hoitaja sanoi, että aamupala murot eivät maistuneet niin kysyin, että laitoitko niihin maitoa? Ja vastaus oli kyllä, taisi jatkossa muistaa antaa murot pelkästään. Puuroista tyttö syö ainoastaan riisipuuroa. Nykyään syö myös pehmeää leipää ja jogurttia.
Niin ja syöhän tyttö nykyään myös pitsaa ja hampurilaisia, harva vanhempi ehkä iloitsee noista ruuista, mutta on se ihan kiva, että lapsi syö reissussa jotain muutakin kuin ranskalaisia. Kävimme viime viikolla HopLopissa ja tyttö söi hampurilaisen ja ranskalaiset, mutta myös maisteli minun annoksestani bataattiranskalaisia ja kanaa. Olemmekin edenneet tämän asian kanssa niin, että olemme iloisia, jos tyttö haluaa maistaa jotain uutta, mutta emme ole pakottaneet maistamaan. Olen nyt käynyt tytön kanssa HopLopissa ja uimassa, kun ei pidä ulkovaatteiden pukemisesta näin talvella ja siksi ei kovin mielellään lähde ulos. Itse olen nauttinut kävelyistä lumisessa metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti