keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kevät

Moni iloitsee kevään tulosta ja niin tyttärenikin, mutta se tuo mukanaan myös monia ongelmia. Valon lisääntyminen aiheuttaa sen, että meillä nukutaan entistä vähemmän ja ulos lähteminen aurinkoisella säällä on täynnä muistettavia asioita. Lippiksen tyttö yleensä muistaa itse ja olen valinnut takin niin, että se ei ole tumma, kun tytölle tulee todella herkästi kuuma. Aurinkolasit täytyy muistaa ottaa mukaan ja kumisaappaat kuuluu meillä kevään varustukseen. Tänä vuonna säästytään ohuempiin housuihin siirtymisestä, kun tyttö kulki "kesähousuissa" koko talven. Tosin huomasin, että nilkat näkyy housujen ja sukkien välistä, joten täytyy ostaa isompia housuja, kun puntti täytyy saada sukan sisään ja jos se ei siellä pysy niin siitä aiheutuu ongelmia.

Tyttö jo ilmoitti, että kun muurahaiset heräävät niin ei lähde enää metsään kävelylle. Pelkää jo pihalle ilmestyviä ampiaisia ja ahdistuu, kun puhun että mennään mökille yöksi. Siellä kun niitä pörriäisiä riittää. Viime kesänä olisi halunnut ottaa kuvia kukkasista, mutta ei pystynyt menemään niiden lähelle, kun ötököiden surina oli hänelle liikaa. Toisaalta on hyvin kiinnostunut perhosista, etanoista ja madoista, mutta ampiaisia, paarmoja ja hyttysiä pelkää todella paljon. Eikä tuohon pelkoon auta mitkään selitykset. Se hieman laantuu kesän mittaan, mutta näin keväällä tyttö puhuu jopa ettei aio kesällä mennä ollenkaan ulos.

Sisällä istutaan verhot kiinni, kun aurinko paistaa. Se kun häikäisee tyttöä. Hänellä on trampoliini pihalla ja rakastaa pomppia siinä. Ongelmana on se, että ei voi olla siinä, jos siihen paistaa aurinko. Pari vuotta sitten käski minua siirtämään puun ettei aurinko paista hänen trampoliinilleen. No yritin siihen selitttää, että voin siirtää trampoliinin, mutta en puuta. Itkien tyttö edelleen selittää, että puuta pitää siirtää. Ymmälläni menin vähän kauemmaksi miettimään mitä teen niin vähän ajan päästä tyttö pomppi tyytyväisenä trampoliinilla, kun varjo oli siirtynyt sen verran ettei aurinko enää häirinnyt.

Kirjoitan tätä suurimmaksi osaksi valvotun yön jälkeen. Meillä oli syksyllä se tilanne, että viikossa oli kaksi yötä, kun tyttö valvoi, muuten nukkui koko yön. Nyt en muista milloin on viimeksi nukkunut yön heräämättä. Tämän jo kerroin lääkärillekin ja saimme kokeiluun pitkävaikutteisen melatoniinin. Toiveikkaana sitten kokeilimme sitä. Tuloksena se, että tyttö nukahti klo 24, heräsi ekan kerran kahdelta ja sitten tunnin välein. Seuraavana yönä nukahti samaan aikaan, heräsi yhden ja viiden välillä 5-20 min. välein, joten siitä oli sitten enemmän haittaa kuin hyötyä. Pidimme viikon tauon koko melatoniinista, milloin yleensä nukahtaa myöhään, mutta sitten nukkuu koko yön. Mutta ei tämäkään nyt toteutunut vaan heräili kahden/kolmen maissa ja välillä nukahti uudestaan ja välillä ei. Nyt on taas kahtena iltana saanut tavalisen melatoniinin ja nukahtaa klo 23, mutta herää edelleen kolmelta ja sitten parin tunnin päästä uudestaan, eilen annoin tytön nukkua kymmeneen asti, kun pitkästä aikaa häntä nukutti. No sitten viime yönä heräsi kolmelta eikä nukahtanut enää uudestaan.

Parhaiten selviän aikaisesta heräämisestä touhuamalla jotain koko ajan niin ei ehdi väsymys iskemään, mutta mitään kovin vaikeata ei kyllä pysty tekemään ja yritän välttää autolla ajamista, joten toisinaan myös joudun perumaan menoja todella huonon yön jälkeen ja silloin toivon, että ymmärrystä tälle asialle löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti