tiistai 28. helmikuuta 2017

Hankala kysymys


 Muistan, kun minulta ensimmäisen kerran kysyttiin, että missä lapsesi on hyvä. Jouduin miettimään asiaa ja en siltikään keksinyt vastausta. Siihen asti, kun oltiin aina kysytty, että mitä lapsesi ei osaa. Siitä lähtien olenkin yrittänyt keskittyä siihen mitä tyttäreni osaa ja mitkä taidot olisi hänelle tärkeitä oppia. Näistä asioista olen keskustellut monien ihmisten kanssa ja vastaukset ovat välillä olleet yllättäviäkin. Itse olen sitä mieltä, että tyttäreni pystyy oppimaan sellaisia taitoja, että pystyy pärjäämään itse arkisissa toiminnoissa. Vaikka minulle on myös sanottu, että ei sellaisia taitoja tarvitse opetella, kun niihin saa kyllä apua. Tuntuu kyllä tuo avun saaminen olevan nykyään kovinkin vaikeaa niin en kyllä tuohon lähtisi luottamaan. Ja eihän se toki kaikille ole edes mahdollista oppia kyseisiä taitoja, mutta jos niitä ei harjoitella niin sitten se on ainakin mahdotonta.

Viime aikoina tyttäreni on yllättänyt minut useaan otteeseen. Hän ei yleensä halua piirtää, kun ei mielestään osaa. Syksyllä SeaLife reissulla ostettiin tuollaiset piirustuslevyt ja ensin hän tuskaili niiden kanssa, että ei se piirtäminen näilläkään onnistu. No menin keittiöön laittamaan ruokaa ja kun tulin sieltä niin neiti oli piirtänyt koko paperin täyteen piirustuslevyn avulla. Ja vieläpä todella tarkasti. Hän tykkää myös virkkaamisesta vaikka tekeekin sen ihan omalla tyylillään ja niinpä hyödynsimme tätä innostusta ystävänpäivä korttien teossa. Tyttäreni on tuosta kortista virkannut vihreät osat. Samalla harjoittelimme yhteistyötä, kun molemmat osallistuivat kortin tekoon.

Tyttäreni tykkää kovasti pääsiäismunista ja ostimme jo muovimunia maalattaviksi. Innoissaan sitten selitti millaisia niiden pitäisi olla ja näytti, että oli puhelimensa piirustusohjelmalla piirtänyt mallit valmiiksi. Samalla esitteli minulle myös muita piirtämiään kuvia ja katselin, kun piirsi lisää ja näköjään piirtäminen sormella ruudulle onnistuu paljon helpommin kuin kynällä paperille. Ihanaa, että kuvat pystyy myös tallentamaan sinne puhelimeen ja katsella niitä myöhemmin. Olenkin siis oppinut, että tyttäreni on hyvä monessakin asiassa kunhan löytyy hänelle sopiva tapa tehdä ne.

1 kommentti:

  1. ❤❤Upeeta terkkuja meiltä. Meillä tehdään pääsiäismunakuvioita jäällä, luistimilla ja mailalla ja kiekolla. Joka päivä muutama tunti koulun jälkeen. Askartelu ei ole mun juttu. Hienoa,että Heidi osaat ja pystyt lapsen kanssa tekemään.

    VastaaPoista