keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Motivaatio


Mieleeni on jäänyt, kun erityisopettaja sopeutumisvalmennuskurssilla sanoi, että ilman motivaatiota ei voi oppia. Tämä pitää kyllä hyvin paikkaansa ja tyttäreni kohdalla liittyy myös oppimiseen muissakin asioissa kuin kouluasioissa.


Kotikoulussa käytän motivointiin helmien keräystä. Kun tyttö on kerännyt tietyn määrän helmiä niin hän saa yllätys lelun. Tämä toimii tällä hetkellä hyvin. Aiemmin hänen piti saada palkinto heti, että se toimi motivointina. Nyt ollaan otettu askel eteenpäin ja voidaan pikku hiljaa lähestyä tavoitetta.

Teimme dymolla "oppiaineiden" nimitarrat ja kiinnitimme ne pieniin askartelukaupasta ostettuihin pyykkipoikiin. Oppiaineet on mietitty yhdessä tytön kanssa, eivätkä ole ihan samat kuin koulussa. Kiinnitin kolme nauhaa henkariin. Reunimmaisissa nauhoissa pyykkipojat on tallessa ja keskelle laitamme, mitä minäkin päivänä on tehty. Sunnuntaina otan kuvan viikosta ja sen laitamme portfolioon, mihin keräämme kaikki kotikouluun liittyvät tehtävät. Otamme myös kuvia tehdyistä tehtävistä sekä paikoista, missä olemme käyneet ja liimaamme niitä sinne myös. Tyttö on kovasti tykännyt portfolion tekemisestä ja usein selailee sitä. Valvova opettaja oli myös sitä mieltä, että ideamme on hyvä niin se jää meille muistoksi näistä vuosista. Ensimmäinen portfolio onkin jo melkein täynnä niin pääsemme täyttämään seuraavaa uusilla muistoilla.

Pyykkipojista lasketaan montako asiaa on tällä viikolla tehty ja on sovittu, että yhdestä pyykkipojasta saa 3 helmeä, joten tulee samalla harjoiteltua kertotaulua.

Tyttö tykkää askartelusta ja sen kautta oppii parhaiten, joten teemme mahdollisimman paljon töitä eri aineista askarrellen. Yllä on tekemämme kello vartin harjoittelua varten ja viereisessä kuvassa pyramidit historian opintoihin liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti